Diensten en Onderzoek Centrum Palestina

Vrijheid - Rechtvaardigheid - Gelijkheid

10 februari 2020

Mailactie: Dien met 1 klik een klacht in tegen nederzettingenproducten

Onlangs voerden wij actie bij het Israel Producten Centrum van de Christenen voor Israel in Nijkerk. Wij wilden hiermee aandacht vestigen op de illegale herkomst van veel producten aangeboden door het IPC en het aan de laars lappen van Europese wet- en regelgeving èn de 10 geboden door de Christenen voor Israel.

Zij overtreden willens en wetens Europese en Nederlandse wet- en regelgeving en plegen ordinaire belastingfraude. Ondanks hierover op de vingers te zijn getikt door het ministerie van Economische Zaken gaat men in Nijkerk door met het expliciet promoten van producten uit de illegale nederzettingen: “Onlangs bracht het ministerie van Economische Zaken een bezoekje aan het Israëlcentrum in Nijkerk. ……Er moet op het etiket worden vermeld ‘gemaakt op de Westelijke Jordaanoever’ en dan tussen haakjes er achter ‘Israëlische nederzetting’……Ondertussen raad ik u aan om juist nu wijn te kopen uit Judea, Hebron. Bijvoorbeeld Jerusalem Hills of Isaacs Ram.” https://christenenvoorisrael.nl/2019/07/anti-israelpolitiek-etikettenstrijd/

Uiteraard zijn wij van mening dat de verkoop van nederzettingenproducten simpelweg verboden moet worden. Tot die tijd moet bestaande regelgeving in ieder geval gehandhaafd worden.

Dien een klacht in bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de douane (verantwoordelijk inzake invoerrechten) en het Israel Producten Centrum.

Dien hier uw klacht in:

Deze petitie is gesloten

Eind datum: Feb 19, 2020

Verzamelde handtekeningen: 349

349 signatures

349
docP op twitter